Naamsbekendheid vergroten via relatiegeschenken

Wist je dat je meer naamsbekendheid kunt krijgen voor je bedrijf door relatiegeschenken te geven? Dit kan erg helpen om jouw bedrijf meer in de aandacht te zetten, omdat je logo op meerdere plekken te zien is. Hoe zit dit en waar moet je op letten?

Bedrukte relatiegeschenken
Als je een eigen bedrijf hebt, wil je niets liever dan dat zoveel mogelijk mensen gebruik maken van jouw producten of diensten. Naamsbekendheid wordt vergroot door middel van mondelinge reclame of middels het adverteren in bijvoorbeeld kranten. Een ander belangrijk middel is het uitdelen van bedrukte relatiegeschenken. Ook als je op zoek bent naar meer leden van je vereniging of club, kun je gebruik maken van relatiegeschenken. Wanneer je deze bijvoorbeeld uitdeelt tijdens een open dag of op markten, zal je snel meer leden krijgen bij je voetbalvereniging, padvindersclub of muziekvereniging.

Welke relatiegeschenken laat je bedrukken
Eigenlijk kun je vrijwel alle relatiegeschenken wel laten bedrukken. Veel gebruikt worden onder meer pennen, ballonnen, mokken of notitieblokjes. Het voordeel van deze producten is dat ze veel gebruikt worden en dus zeker zorgen voor meer bekendheid van je bedrijf of vereniging. Ook is het goed mogelijk om bijvoorbeeld koffers, rugtassen, paraplu’s of zonnebrillen te laten bedrukken met je naam, logo of tekst. Het is zeker aan te raden om het relatiegeschenk te laten aansluiten bij jouw bedrijf of organisatie. Gaat het bijvoorbeeld om een reisvereniging, deel dan koffers uit aan je personeel en relaties. Relatiegeschenken kun je namelijk ook heel goed uitdelen onder het personeel. Het mes snijdt dan aan twee kanten. Je kweekt goodwill bij je medewerkers en de bedrukte producten zorgen voor meer bekendheid van je naam, bedrijf of vereniging.

Zorg ook voor leuke weggevers voor kinderen
Misschien zou je het niet denken, maar kinderen kunnen goed meewerken als het gaat om de naamsbekendheid van je bedrijf. Kinderen zijn helemaal weg van gratis cadeaus en als ze weten dat er ergens een gratis tas of potlood wordt uitgedeeld, komen ze ongetwijfeld op je af. Maak hier gebruik van en zorg dat er leuke bedrukte relatiegeschenken voor jongens en meisjes zijn. Kinderen houden van verzamelen en bewaren en veel mensen zullen het bedrukte relatiegeschenk zien en jouw naam, tekst of logo onthouden.